Heb jij een kleine badkamer, maar toch veel spullen? In deze blog nemen wij jou mee met 7 tips voor het inrichten van jouw kleine badkamer. Een kleine badkamer inrichten wordt op die manier ontzettend eenvoudig. Er is namelijk voldoende ruimte wanneer je de juiste items op de juiste plaats zet. Met juiste badkamermeubels op de juiste plaats zorg je voor een ruimtelijke uitstraling en voelt jouw badkamer als een oase van rust. Tips voor het badkamer verbouwen zelf? Lees dan deze blog. Zo wordt jouw badkamer een plek om even heerlijk te genieten van een lekker bad of een warme douche. Na het lezen van deze zeven tips hoeft de rest geen probleem meer te worden.
Tip 1: Wat wil je echt in de badkamer?
Het is belangrijk om kritisch na te denken over de onderdelen die je in de badkamer wil hebben. Hoe meer, hoe voller de badkamer wordt. Persoonlijk merken wij dat het in een kleine badkamer vaak beter werkt om te kiezen voor een grote douche, of bijvoorbeeld een inloopdouche in plaats van een kleine douche én een klein bad. Een mooi badkamermeubel met opbergruimte biedt daarnaast veel ruimte om spullen op te bergen, waardoor het geheel opgeruimd, en daardoor ruimtelijker blijft. Wil je toch graag een bad in de kleine badkamer? Kies er dan voor om te douchen in bad. Er zijn genoeg baden die hier perfect voor geschikt zijn.
Tip 2: Lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk gevoel
Kiezen voor lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijker gevoel. Denk dan niet alleen aan de kleur van de tegels en vloer, maar ook een de kleuren in de meubels. Kies enkel voor donkere details wanneer je toch graag donker in de badkamer hebt. Denk dan aan een donkere kraan, toiletrolhouder of de handdoekrekjes. Kies in ieder geval niet voor veel donkere keluren, want die maken de badkamer direct kleiner.
Tip 3: Grote tegels zorgen voor een ruimtelijke uitstraling
Misschien zijn het niet alleen de tegels, maar juist ook de voegen die een kleine badkamer drukker maken. Kies in een kleine badkamer daarom voor grote, lichte tegels zonder motief. Een motiefje toevoegen kan wel, maar kies dan voor deze kleinere tegels als accent. Bijvoorbeeld achter het badkamermeubel of op de wand van de inloopdouche. Op die manier zorg je op een subtiele manier voor sfeer en een ruimtelijke uitstraling.
Tip 4: Hangende objecten nemen minder ruimte in
Door te kiezen voor badkamermeubels die hangen, bespaar je de ruimte van de poten onder het badkamermeubel. Bovendien geeft dit een ruimtelijker gevoel. Ook toiletten zijn tegenwoordig bijna allemaal zwevend.
Tip 5: Een grote spiegel maakt de ruimte groter
Natuurlijk is een spiegel een onmisbaar onderdeel van de badkamer. In een kleine badkamer is een spiegel nog belangrijker. Deze maakt de ruimte immers groter, waardoor het lijkt dat de ruimte doorloopt. Bovendien zorgt een spiegel voor de weerkaatsing van daglicht en kunstlicht. Is er geen ruimte voor een grote spiegel, of is de lichtinval minder, dan is een make-up spiegel ideaal. Deze spiegel, met flexibele arm en zuignam kun je eenvoudig naar je toe draaien wanneer je hem nodig hebt. Op momenten dat je hem niet gebruikt draai je hem eenvoudigweg van je af. De LED verlichting in de spiegel zorgt bovendien voor extra zicht tijdens het aanbrengen van de make-up, ideaal.
Tip 6: Glazen wanden en ramen voor veel daglicht
Een ruimtelijk gevoel is in grote mate afhankelijk van de hoeveelheid daglicht in de badkamer. Grote ramen, maar ook het gebruik van glas zijn daarvoor erg van belang. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van glazen wanden voor de inloopdouche. Je hebt misschien minder privacy, maar het zorgt wel voor een ruimtelijker gevoel. Kies voor de meeste privacy voor een (extra) dakraam of lichtkoepel. Bovendien heeft dit ook weer een positief effect op de ventilatie in de badkamer.
Tip 7: Slimme verlichting biedt uitkomst bij weinig daglicht
Licht is in de algemeenheid een belangrijke factor voor een ruimtelijk gevoel. Is het niet mogelijk om op een natuurlijk manier meer licht in de kleine badkamer te brengen, dan is kunstlicht ook een goede optie. Spots in het plafond zorgen ervoor dat de hele badkamer verlicht. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld spots boven de wasbak of spots boven de spiegel of in de douche. Dit alles maakt de volledige ruimte lichter, en daarmee wordt een kleine badkamer weer een stukje groter.
Meer inspiratie op Homeblend
Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratieSchuifpanelen als zonwering tegen je gevel? De mogelijkheden
[...]
nov
Hier moet je rekening mee houden bij het ontwerpen van de keuken
Het ontwerpen van een keuken is een belangrijke en vaak ingewikkelde taak. Het is de [...]
nov
Verlichting trends die jouw interieur laten stralen in 2025
Verlichting is veel meer dan alleen een praktische toevoeging aan je interieur. Het bepaalt de [...]
nov
Zelf WC verbouwen: zo pak je dat aan
Het verbouwen van een WC lijkt misschien een grote uitdaging, maar met een goede voorbereiding [...]
nov
De valkuilen van goedkope producten: wanneer goedkoop duurkoop wordt
Het is een verleidelijke gedachte: je ziet een product voor een fractie van de prijs [...]
nov
Hoe je meer kan genieten van je tuin
Een fijne tuin biedt je de kans om volop van de buitenlucht te genieten. Of [...]
okt
Makelaars in groningen: de voordelen van werken met lokale experts zoals Adomio makelaars
De stad Groningen is een van de meest levendige en populaire steden van Noord-Nederland. Met [...]
okt
Wat zijn de voordelen van een douchegoot?
De badkamer is de ruimte waar je jezelf klaarmaakt en waar je na een werkdag [...]
okt
Tapijt reinigen: zo zelf reinigen of tapijt laten reinigen
Tapijten zorgen voor warmte en sfeer in huis, maar vragen wel om regelmatig onderhoud om [...]
okt